1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. SAMBAL GORENG PAK-SOI

SAMBAL GORENG PAK-SOI

  • Indonesisch, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 06-02-2004

Ingrediënten


? 1 tahu? 1 kg pak-soi? 1 rode paprika? 75 g uien? 2 knoflooktenen? 1 el sambal brandal? 3 daon djerukpurut? 1 blik santen van 165 ml? ? tl zout, naar smaak? 1 tl suiker? 300 cc water? 3 el olie



Groente Gerecht met Tahu Voor 4 a 6 Personen

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Tahu wassen, droog deppen met keukenpapier.Dan in de lengte in drieen snijden, waarna in repen van ? cm dikte. In ruim hete olie lichtgeel frituren en in een metalen zeef laten uitlekken.Wortelaanzet en lelijk blad van de pak-soi wegsnijden.Pak-soi 3 cm breed snijden, wassen en in een vergiet laten uitlekken.Rode paprika wassen, in de lengte in vieren snijden, steelaanzet, zaadlijsten en zaadjes verwijderen.De paprika in repen van ? cm breed snijden.Uien en knoflook schillen en heel fijn snipperen.De daon djerukpurut wassen.

Bereidingswijze

In de hete olie uien, knoflook, paprika en daon djerukpurut even fruiten tot de uien glazig zijn.Dan water erbij gieten.Kruiden en santen toevoegen, omscheppen en 1 minuut laten pruttelen.De stukjes tahu erbij doen en weer laten pruttelen.Nu pak-soi mee laten smoren tot knappend gaar.

Serveertip

Heet of warm serveren.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van selamat-datang


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van selamat-datang
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top