1. Home
  2. Recepten
  3. Biologische keuken
  4. zoet volkoren desembrood

zoet volkoren desembrood

Door: joke74

  • Biologisch, Brood
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 06-02-2004

Ingrediënten


- 125 ml vloeibare zuurdesem van volkoren speltmeel (recept om zelf zuurdesem te maken staat op mijn homepage)
- 50 ml haverdrank
- 150 gram volkoren speltmeel
- 140 gram volkoren tarwebloem
- 3 eetlepels rijstevlokken
- 3 eetlepels rietsuikermelasse


Verder heb je nodig


Broodbakmachine


Lekker zoet, maar stevig broodje!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak 5 dagen van tevoren het zuurdesempapje aan. Het lijkt veel werk is het niet. Je moet er wel iedere keer aan denken om het door te roeren.

Bereidingswijze

- Doe de droge ingredienten in de BBM.
- Doe het desem met de haverdrank in de BBM
- Doe de stroop in de BBM
- Eerst het programma enkel kneden. Minimaal 4 uur laten rusten.
- Daarna het programma volkorenmeel.

Serveertip

Dit was de eerste keer dat ik de BBM probeerde. De volgende keer doe ik bij dit recept gedroogde vruchten als abrikozen, perzik, rozijnen, appel etc. en fijngehakte noten.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van joke74
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top