1. Home
  2. Recepten
  3. Indiase keuken
  4. Indiase kerriesoep met kipfilet en rijst

Indiase kerriesoep met kipfilet en rijst

  • Indiaas, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 05-02-2004

Ingrediënten 4 personen


1 ui - 3 teentjes knoflook - 1 theelepel sambal - 250 gr kipfilet in blokjes - 2 eetl zonnebloemolie - 1 liter kippenbouillon van tablet - 50 gr rijst - 1/2 eetl gemalen koriander (ketoembar) - 1 1/2 eetl kerriepoeder - 2 kruidnagels - 1 kaneelstokje - 50 gr geraspte kokos - 1/4 liter slagroom - 3 eetl citroensap - zout - worcestersaus of wat maggi



Indiase kerriesoep met kipfilet en rijst
Indiase kerriesoep met kipfilet en rijst

Een heel lekker soepje die bij ons heel erg in de smaak viel. Een lekker voorafje bij een oosterse maaltijd.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Pel de ui en knoflook en snipper deze.

Bereidingswijze

Verhit de olie in een grote pan en fruit hierin de ui en knoflook glazig. Voeg de kipfiletblokjes erbij en de sambal en bak tot de kip lichtbruin is. Bak de kerriepoeder even mee. Voeg bouillon, rijst, kaneelstokje, kruidnagels en koriander toe.Breng de soep aan de kook en laat 30 minuten zachtjes koken. Verwijder kaneel en kruidnagels. Roer kokos, citroensap en slagroom door de soep en laat de soep door en door warm worden. Maak op smaak met zout en worcestersaus of maggi.

Serveertip

Lekker vooraf bij een oosterse maaltijd.

Bron

Ooit ergens gelezen



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top