
1 ui - 3 teentjes knoflook - 1 theelepel sambal - 250 gr kipfilet in blokjes - 2 eetl zonnebloemolie - 1 liter kippenbouillon van tablet - 50 gr rijst - 1/2 eetl gemalen koriander (ketoembar) - 1 1/2 eetl kerriepoeder - 2 kruidnagels - 1 kaneelstokje - 50 gr geraspte kokos - 1/4 liter slagroom - 3 eetl citroensap - zout - worcestersaus of wat maggi
Een heel lekker soepje die bij ons heel erg in de smaak viel. Een lekker voorafje bij een oosterse maaltijd.
Pel de ui en knoflook en snipper deze.
Verhit de olie in een grote pan en fruit hierin de ui en knoflook glazig. Voeg de kipfiletblokjes erbij en de sambal en bak tot de kip lichtbruin is. Bak de kerriepoeder even mee. Voeg bouillon, rijst, kaneelstokje, kruidnagels en koriander toe.Breng de soep aan de kook en laat 30 minuten zachtjes koken. Verwijder kaneel en kruidnagels. Roer kokos, citroensap en slagroom door de soep en laat de soep door en door warm worden. Maak op smaak met zout en worcestersaus of maggi.
Lekker vooraf bij een oosterse maaltijd.
Ooit ergens gelezen
pwiggers 19-02-2019
Dank je wel voor je reactie Kika0044. Ik ben blij te horen dat deze kerriesoep zo in de smaak valt. Hartelijke groet, Petra
Kika0044 16-02-2019
Weer dit heerlijke soepje gemaakt. Samen met wat naanbrood, gaan we hier vanavond heerlijk van smullen!
MandyInItaly 08-05-2012
SUPER! Wat was dit lekker zeg! Zelf mijn schoonouders (300% Italiaans, nog nooit bij een toko geweest, laat staan een hap chinees/indiaas e.d. gegeten) waren heel erg enthousiast.. een groter compliment kun je niet krijgen! Groetjes Mandy