1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Duitse keuken
  5. Labskaus

Labskaus

Door: vissersvrouw

  • Duits, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 05-02-2004

Ingrediënten 3 personen


500 gr. aardappels1 1/4 dl. melk1 1/4 dl. bouillon1 ui10 gr. boter
300 gr. corned beef1 klein potje zoetzure rode bieten2 eetl. rode bietensap
9 rolmopsen3 flinke, augurken10 gr. margarine3 eierenpeperzout



Duitse zeemansstamppot van rode bieten met rolmopsen

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De aardappelen schillen, kleinsnijden en in gezouten water gaarkoken.De ui pellen en
snipperen.In de boter glazig bakken en terzijde zetten.De melk en de bouillon warm
maken.Als de aardappelen gaar zijn, afgieten en, met de melk, fijnstampen.Zoveel
bouillon toevoegen, dat er een niet te vaste puree ontstaat.De corned beef in blokjes
snijden en 50 gram van de rode bietjes fijnhakken.

Bereidingswijze

De licht gebakken ui door het aardappelmengsel roeren.Dan de corned beef en tenslotte de
fijngehakte rode bietjes met het bietensap.Op smaak maken met peper en zout.De margarine
in een koekenpan laten smelten en drie spiegeleieren bakken.Met peper en zout bestrooien.
De Labskaus verdelen over 3 voorgewarmde borden.Op elk een gebakken ei leggen en er de
rolmopsen en augurken over verdelen.

Serveertip

Serveer er de rest van de zoetzure bieten apart bij.Eet ze !



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vissersvrouw
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top