1. Home
  2. Recepten
  3. Turkse keuken
  4. Bulgursalade

Bulgursalade

  • Turks, Salade
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 05-02-2004

Ingrediënten 4 personen


Bulgur (tegenwoordig ook in supermarkt te koop of anders bij Turkse winkel), 1 grote uit, tomatenpuree of Turkse paprika/groentenpuree uit glazen pot (rood van kleur), gemalen zwarte peper, cayennepeper en zout.
Verder; ijsbergsla, komkommer, bleekselderij en 1 of 2 tomaten, olijfolie en citroensap.



Turkse salade van bulgur en groenten, een recept van mijn collega Sukran.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Laat de bulgur wellen in kokend water (ongeveer 1 cm boven het niveau van de bulgur). Dek de schaal of kom af zodat de bulgur kan wellen en stomen. De bulgur zal het vocht absorberen.

Maak salade van fijngesneden ijsbergsla, komkommer, bleekselderij en tomaat. Maak dit aan met olijfolie en citroensap.

Bereidingswijze

Fruit 1 kleingesneden ui in een beetje olie. Voeg toe de tomatenpuree of paprika/groentenpuree. Meng dit met de gewelde bulgur. Voeg daarna de salade toe en schep dit voorzichtig door het bulgurmengsel. Naar smaak toevoegen; zwarte peper, cayennepeper en zout.

Serveertip

Je kunt dit serveren als luch-, of voorgerecht. Zowel lauw als koud te nuttigen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van thinhope


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van thinhope
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top