Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Zalm
  5. Pate van gerookte heilbot met zalm

Pate van gerookte heilbot met zalm

Door: puddinkje

  • , Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 04-02-2004

Ingrediënten 6 personen


7 blaadjes witte gelatine, 3 ons gerookte heilbotfilet, 2 dl slagroom, zout en peper, halve el fijngesneden dille, 1 ons gerookte zalm in plakjes, 1 limoen in dunne schijfjes, zalm- of foreleitjes


Verder heb je nodig


Keukenmachine of Blender, langwerpige hoge schaal van ca 1 liter inhoud, plasticfolie


Een ideaal voorgerecht, en met groene salade en wat stokbrood net zo goed een licht hoofdgerecht!
Bereidingstijd is exclusief 4 uur wachttijd!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Week de gelatine ongeveer 5 minuten in ruim koud water, knijp goed uit en los het onder verwarmen op in 2 el heet water, maar laat het mengsel niet koken. Pureer de heilbot in de Keukenmachine of blender. Klop de slagroom tot yoghurtdikte en roer de heilbotpuree en de opgeloste gelatine erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Schep 5 el van dit mengsel in een kommetje en roer de dille erdoor. Bekleed de schaal met plasticfolie en schep er een laag heilbotroommmengsel in van ca 3 cm. Leg hier de zalmplakjes op, elkaar iets overlappend. Leg de plakjes tegen de lange kant van de vorm omhoog. bestrijk de zalm met het heilbotdillemengsel, en klap de zalm dan terug. Vul de schaal met de rest van het heilbotroommmengsel. Dek de pate af met plasticfolie en het laat ca 4 uur in de koelkast opstijven.

Serveertip

Til met behulp van het plasticfolie de pate uit de vorm. Serveer de pate licht gekoeld in plakken gesneden met schijfjes limoen en zalm- of foreleitjes.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van puddinkje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top