Vanilleijs met espresso zabaione of sabayon

  • Italiaans, Nagerecht
  • 10-20 min.
  • Vanilleijs met espresso zabaione of sabayon

    Vanilleijs met espresso zabaione of sabayon

    Vanilleijs met espresso zabaione of sabayon

Een SUCCES-recept! Deze zabaglione of te wel sabayon heb ik al diverse keren gemaakt. In dien deze altijd op in mooie kopjes met in het midden een bolletje vanille-ijs en gegarneerd met chocoladesticks. Heerrrrrlijk!!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 eieren - 40 gr suiker - 4 eetl amaretto - 1 dl sterke koude koffie (ik maak dit altijd van die espressozakjes van Nescafe) - mespuntje zout - vanille-roomijs - chocoladesticks
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Klop de eieren los in een pannetje. Voeg de suiker, amaretto en koffie toe. Zet de pan op een lage warmtebron en begin met rustig kloppen en roeren. Neem daarbij steeds de hele bodem van de pan en blijf kloppen en roeren tot het mengsel gaat binden. Het moet de dikte van vla krijgen. Zorg dat je een bak koud water hebt staan en zet de pan daar dan in. Blijf nog even door kloppen, want de bodem van de pan is nog heet. Durf je het zo niet aan doe het dan au-bain-marie. Maar ik kan je verzekeren dat het zo lukt. Mocht het mengsel toch iets gaan schiften zet dan even de staafmixer erin!

Bereidingswijze

Vul kommetjes 3/4 met de zabaglione. Doe overal een klein bolletje vanille-ijs in en garneer met chocoladesticks en eventueel cantuccini (=Italiaanse notenkoekjes).

Serveertip

Heerlijk toetje!

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pwiggers avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten