1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Franse keuken
  5. Gemarineerde kwartel met spek in een rozijnen- portsaus

Gemarineerde kwartel met spek in een rozijnen- portsaus

  • Frans, Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 04-02-2004

Ingrediënten 4 personen


2 kwarteltjes 200 gram rozijnen 2 dl rode port 1 ons ontbijtspek peper en zout beetje noten olie 1 knoflookje uitgeperst lekkere soorten sla naar keuze



Als je echt iets luxe wil serveren is dit een TOPPIE voorgerecht. Ik maak altijd meerdere voorgerechten dus gebruik maar een half kwarteltje als je meerdere voorgerechten neemt!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bereidingswijze

Knip de kwartels doormidden en maak ze schoon. Snijd de pootjes er af.. Doe in een platte schaal wat port, knoflook, zout en peper en een beetje noten olie. Zet de kwartels daar voor een nacht in en draai af en toe even om. Week de rozijnen in de port. HET BEREIDEN: Doe over de kwartels wat zout en peper en pak ze in in het ontbijtspek. Leg de kwartels in een ingevette ovenschaal en zet deze 15 minuten in de oven op 200 graden. Na een kwartier giet je de port met de rozijnen erbij.. Zet het nog een kwartier in de oven en serveer het dan heel mooi op een prachtig bedje van sla met wat rozijnen portsaus erover.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top