Hazelnoottulband gevuld met hazelnootpasta
- Duits, Banket
- 30-60 min.
Een super-lekkere tulband die ik al heel vaak gemaakt heb. Echt een succes! De tulband wordt gebakken in een kleine vorm en kan bijna niet mislukken. Het recept staat in het Oetker-boekje "Bak met Plezier", nr. 4
Ingrediënten 8 personen
80 gr zachte boter - 2 eieren - 100 gr suiker - 1 zakje vanillesuiker - 5 druppels citroen-aroma - 5 druppels rum-aroma - 50 gr gemalen hazelnoten - 120 gr bloem - 1 theelepel bakpoeder - 4-5 eetl melk - 5-6 eetl hazelnootpastaBenodigdheden
kleine tulbandvorm
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Boter een kleine tulbandvorm in en bestrooi deze met paneermeel. Klop de boter schuimig en roer achtereenvolgens de eieren, suiker, vanillesuiker, aroma`s en hazelnoten erdoor. Zeef het bloem en bakpoeder en spatel dit er lepel voor lepel in, afgewisseld met de melk door. Voeg zoveel melk toe dat het deeg nog tamelijk stevig is.
Bereidingswijze
Schep 1/3 gedeelte van het deeg in de vorm. Verdeel de hazelnootpasta erover en bedek dit met de rest van het deeg. Bak de tulband in het midden van de oven 40-45 minuten. Bestrooi de afgekoelde tulband met poedersuiker.
Bron
Dr.Oetker