1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Spruitjes-stamppot.

Spruitjes-stamppot.

Door: anjakeuken

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 03-02-2004

Ingrediënten 4 personen


1-1/2kg.aardappelszout1kg.spruitjesca.4dl zure room1eipeper en nootmuskaat1tl mosterdworcestersiresaus250g geraspte kaas200g grof gehakte casewnootjes


Verder heb je nodig


Flinke ovenschaal.


Spruitjes......Ozo,veelzijdig,maar zoals dit potje is er geen ander......

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorverwarmen tot ca.200-220graden.

Bereidingswijze

Schil de aardappels en kook ze gaar,ca.20min.Maak de spruitjes schoon en kook ze gaar,ca.5-12min.afhankelijk van de grote.Voeg de spruitjes bij de aardappels en stamp ze voorzichtig door de aardappels.Roer de zure room,het ei,een snufje zout,peper,een strooi nootmuskaat,een scheutje worcestersiresaus,de helft van de kaas en de helft van de noten door het potje.Schep het in de ingevette ovenschaal,strooi er de rest van de noten en de kaas over.Laat het gerecht in de oven in ca.20-25min.goudbruin worden.

Serveertip

Heerlijk met een goed glas Cabernet Sauvignon uit het mooie Californie.....Eet Smakelijk....



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van anjakeuken
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top