1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Worteltjes ijs

Worteltjes ijs

  • Nederlands, Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 02-02-2004

Ingrediënten


300 gram worteltjes, 1.1/2 dl sinaasappel-perziksap, 50 gram suiker, 2 eetlepels citroensap



Oranje en lekker.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Schrap de worteltjes, was ze en snijd ze klein.

Bereidingswijze

Doe de worteltjes met het sinaasappel-perziksap en de suiker in een pan. Kook ze gaar en zacht en pureer de massa. Voeg het citroensap toe, laat de massa afkoelen en doe deze over in een diepvriesdoos.Zet de doos in de vriezer en roer de massa elk uur goed om met een vork, tot het echt ijs is geworden. Haal het een kwartier voor het serveren uit de vriezer.

Serveertip

Maak bolletjes met een ijsbolletjestang en doe de ijsbolletjes in een (sorbet-)glas of een ander hoog glas.Schenk er eventueel een witte mousserende wijn, cider of mineraalwater met citroen over en serveer direct.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van prinsesamalia


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van prinsesamalia
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top