1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. niertjes op toost

niertjes op toost

Door: marcdepester

  • Belgisch, Lunch/Brunch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 02-02-2004

Ingrediënten 4 personen


-4 varkensnieren
-4 tomaten
-400 g champignons
-20 g boter
-4 dunne plakjes doorregen spek
-2 uien (in zeer dunne ringen gesneden)
-20 g boter
-zout en zwarte peper uit de molen
-4 sneetjes witbrood
OM TE GARNEREN:
-4 blaadjes sla en bieslook



Als lunch of avondhapje...een genoegen op zichzelf !

Ontdek meer:

Voorbereiding

-halveer de niertjes in de lengte
-aders en vet in het midden eruit snijden
-leg de niertjes in een kom met koud water voor 60 min en om de 15 min koud water verversen
-uit het water nemen en droogdeppen
-was de tomaten en snij ze door
-de niertjes aan de oppervlakte inkruisen

Bereidingswijze

De grillrooster bedekken met aluminiumfolie en de niertjes en tomaten bestrijken met de gesmolten boter
-onder de hete grill schuiven (een lekbakje eronder zetten!)
-na 5 min de niertjes omdraaien en een min laten grillen
-dan op elk niertje een spekplakje leggen
-nog eens 4 min grillen
-verhit de boter in een pan en de champignons goudgeel fruiten en bestrooien met zout en peper
-uit de pan nemen en warm houden
-de uiringen in de rest van de boter goudgeel bakken en bestrooien met zout en peper
-rooster de sneetjes witbrood

Serveertip

-leg de toost op de slablaadjes en leg erop 1 niertje; hierop het spek
-daarop de uiringen
-champignons en tomaten er omheen leggen
-versnipper wat bieslook op het vlees
*meteen heet serveren



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top