Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Scandinavische keuken
  5. Haring in tomatensaus

Haring in tomatensaus

Door: vissersvrouw

  • Scandinavisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 02-02-2004

Ingrediënten 4 personen


4 schoongemaakte maatjesharingen2 sjalotjes, in ringetjes4 augurken, in schijfjes
2 eetl. groene olijvenVoor de marinade:1 eetl. olie
3 eetl. suiker2 eetl. tomatenpuree3 eetl. witte wijnazijn1 theel. zwarte
peperkorrels, licht gekneusd



Tomatsill, uit Scandinavie

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm voor de marinade de olie in een pannetje met een dikke bodem.Roer de suiker
erdoor en fruit de suiker ongeveer 1 minuut mee.Roer de tomatenpuree erdoor en verwarm
alles, al roerend, zachtjes 2 minuten.Roer de azijn, de peperkorrels en 1 deciliter
water erdoor en breng het geheel aan de kook.Laat de marinade afkoelen.

Bereidingswijze

Snijd de haringen elk in 3 stukken.Leg ze afwisselend met de sjalotjes, de augurken en
de olijven in een glazen pot.Marineer de haringen in de koelkast, minimaal 4 uur.

Serveertip

Serveer de haring met in stukjes gesneden warm geroosterd brood.Heerlijk als borrelhapje.
Ook lekker is het, om het brood in de marinade te dippen.Eet ze !



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vissersvrouw
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top