1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Kabeljauw
  6. KABELJAUW OP VLAAMSE WIJZE (2)

KABELJAUW OP VLAAMSE WIJZE (2)

Door: viske___

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 02-02-2004

Ingrediënten 4 personen


4 kabeljauwmoten van 250 g
2 dl visfumet
2 sjalotten
100 g vers broodkruim
100 g boter
1 citroen
1 eetlepel fijngehakte verse tuinkruiden (peterselie, kervel, bieslook)
peper en zout



Een klassiek Vlaams visgerecht, lekker eenvoudig - voor 4 personen - Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 35 minuten
Volgens eigen voorkeur kan je vismoten of visfilets gebruiken van kabeljauw, koolvis, schelvis...

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

1. De kabeljauwmoten spoelen en droogdeppen. De sjalotten pellen en fijnhakken. De citroen schillen, de resterende witte velletjes van de schil zo veel mogelijk wegpellen en de citroen in schijfjes snijden.

Bereidingswijze

2. De gehakte sjalotten op de bodem van een ovenvaste schaal schikken. De kabeljauwmoten naast elkaar erop leggen, kruiden met peper en zout, bestrooien met het broodkruim en bedekken met schijfjes citroen. De visfumet erbij gieten en de ovenschaal 25 minuten laten garen in een voorverwarmde oven op 180?C.
3. De kabeljauwmoten uithalen en warm houden. Het smoorvocht zeven, in een pannetje doen en op een zacht vuurtje de koude boter eronder kloppen. Van het vuur de fijngehakte tuinkruiden onder de saus mengen.

Serveertip

4. De kabeljauwmoot op een warm bord schikken, de saus errond lepelen en garneren met een schijfje citroen en steeltjes bieslook. Serveren met natuuraardappelen.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van viske___
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top