1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Chinese keuken
  5. Gebakken tofu

Gebakken tofu

Door: chin-chin

  • Chinees, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 01-02-2004

Ingrediënten


1 blok tofu60 gr. bloem1 losgeklopt ei1 eetl. ui, gesnipperd1 eetl.
versgeraspte gemberwortelVoor de saus:1 theel.
kookwijn of sherry1 theel. zout1 theel. sesamolie1 dl. bouillon



Tofu uit de keuken van Peking

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snij de tofu in circa 1 centimeter dikke plakjes.Bedek de plakjes met de bloem en haal ze door het losgeklopte ei.Verhit de wok en voeg 2 eetlepels olie toe.Leg de plakjes tofu stuk voor stuk voorzichtig in de wok.Bak, op halve warmte, circa 1 minuut of totdat het goudbruin is.Draai de plakjes om en voeg 2 eetlepels olie toe.Bak de andere kant goudbruin.

Bereidingswijze

Prik dan, met een vork, gaatjes in de tofu zodat de saus in de tofu kan lopen. Verdeel de ui, de gember en de saus over het geheel.Draai het gas laag en laat het sudderen, totdat het vocht door de tofu is opgenomen.

Serveertip

Lekker als bijgerecht met witte rijst en een groentegerecht.Eet smakelijk.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chin-chin
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top