1. Home
  2. Recepten
  3. Spaanse keuken
  4. Spaanse Tapas-gehaktballetjes

Spaanse Tapas-gehaktballetjes

  • Spaans, Borrelhapje
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 01-02-2004

Ingrediënten 12 personen


? 500 g gehakt
? 1 eetlepel kappertjes
? 3 stuks ansjovisfilet (uit blik, in stukjes)
? 4 eetlepels paneermeel
? 1 teentje knoflook (geperst)
? 1 ei
? 1/2 theelepel nootmuskaat
? snufje peper (versgemalen)
? bloem (om te bestuiven)
? 2 eetlepels olijfolie
? 1 kleine ui (fijngehakt)
? 1/2 groene paprika (in blokjes)
? 1 kleine tomaat (ontveld en grofgehakt)
? 1 deciliter witte wijn
? 1 deciliter bouillon (kippen)



Www.vlees.nl

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

49 minuten
1. Spoel de kappertjes in een zeef onder de kraan af en laat deze uitlekken. Kneed het gehakt met kappertjes, ansjovis, paneermeel, knoflook, ei, nootmuskaat en peper goed door elkaar. Vorm er 24 balletjes van en bestuif deze licht met bloem.
2. Verhit de olie in een koekenpan en bak de balletjes aan alle kanten mooi bruin. Voeg de ui en paprika toe en laat het geheel 3 minuten sudderen tot de ui zacht is. Voeg de tomaat, wijn en bouillon toe en laat het geheel 30 minuten zachtjes pruttelen.
3. Schep de gehaktballetjes met saus in een schaal en serveer deze warm of koud.

Serveertip

Lekker met stokbrood.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van balletjesgek_2


Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van balletjesgek_2
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top