1. Home
  2. Recepten
  3. Mexicaanse keuken
  4. Mexicaanse bladerdeeghapjes

Mexicaanse bladerdeeghapjes

Door: tazmania_a

  • Mexicaans, Borrelhapje
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 01-02-2004

Ingrediënten 4 personen


? 175 g gehakt
? 1 eetlepel sesamzaad
? 1 sjalot (fijngesnipperd)
? 1/2 eetlepel boter
? 1 eetlepel kruiden (Mexicaanse)
? 8 plakjes bladerdeeg
? snufje zout
? snufje peper (versgemalen)
? 1 ei (losgeklopt)
? 50 g maiskorrels



Www.vlees.nl

Ontdek meer:

Bereidingswijze

35 minuten1. Verwarm de oven voor op 200?C. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
2. Meng in een kom het gehakt, Mexicaanse kruiden, sjalot, maiskorrels en ? ei. Breng het gehaktmengsel op smaak met zout en peper.
3. Vet een bakplaat in met boter. Snijd elk plakje bladerdeeg in vier even grote vierkante deeglapjes.
4. Verdeel het gehaktmengsel over 8 plakjes bladerdeeg, dek het gehaktmengsel af met de andere plakjes bladerdeeg en druk de deegranden goed dicht.
5. Bestrijk de bovenzijde van het bladerdeeg met de rest van het losgeklopte ei en bestrooi het bladerdeeg met sesamzaadjes. Bak de 8 Mexicaanse bladerdeeghapjes op de bakplaat in het midden van de oven in ca. 20 minuten goudbruin en gaar.
6. Leg de Mexicaanse bladerdeeghapjes op een schaal en serveer deze warm.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tazmania_a
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top