1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Mascarponemousse

Mascarponemousse

Door: sweetvanilla

  • Italiaans, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 01-02-2004

Ingrediënten 4 personen


Voor de koffiekaramel 150g suiker, 3 el water, 2 dl espressokoffie

voor de mousse 3 eiwitten, 75g suiker, 250g mascarpone, 2 borrelglaasjes amaretto, lange vingers


Verder heb je nodig


Steelpannetje, vetvrije kom.


Een lekker toetje

Ontdek meer:

Voorbereiding

Zet voor de koffiekaramel de suiker met het water in een steelpannetje op. Laat het water heel gelijdelijk verdampen tot de suiker bruin wordt. let op dat de suiker niet donkerbruin kleurt en niet te erg gaat walmen, want dan verbrandt hij. Blus de karamel af met de koffie. Laat alles inkoken tot eenderde van de oorspronkelijke hoeveelheid. Laat de karamel vervolgens afkoelen.

Bereidingswijze

Klop voor de mousse de eiwitten stijf in een schone vetvrije kom. Voeg al kloppend beetje bij beetje de suiker toe. Doe de mascarpone in een schaal en schep het eiwitmengsel er voorzichtig doorheen. voeg vervolgens de ameretto toe. zet de mousse in de koelkast. doe een laagje koffiekaramel in een glazen schaal en schep het mascarponemengsel erop. Schenk de rest van de koffiekaramel erover. steek de lange vingers erin.



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sweetvanilla
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top