1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Bonen
  5. Tonkabonen
  6. interpretatie van het parfum Carolina

interpretatie van het parfum Carolina

  • Internationaal, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 01-02-2004

Ingrediënten 4 personen


Passievruchtencreme:
400 g passievruchtenpulp, 4 eierdooiers, 2 eiwitten, 75 g suiker, 180 g boter, 2 blaadjes gelatine

Gelatine van gekarameliseerde rode vruchten:
300 g suiker, 1 kg rood fruit, 1 vanillestokje, water

Gelatine van bloemen:
50 g viooltjeswater, 50 g oranjebloesemwater, 50 g rozenwater, 50 g jasmijnwater, 1 g agar-agar

Andere:
enkele sneetjes peperkoek, bloemblaadjes (jasmijn, viooltjes, Oost-Indische kers, rozen...), tonkabonen, sodiumbicarbonaat



Dit is een gerecht van Jordi Roca, een van de drie koks van het ** restaurant El Celler de Can Roca in Gerona, gebaseerd op het parfum Carolina van Carolina Herrera.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Passievruchtencreme: pasteuriseer de passievruchtenpulp samen met de eierdooiers, de eiwitten en de suiker op 85?C. Voeg er de geweekte gelatineblaadjes aan toe en meng in de keukenmixer. Zodra de temperatuur lager is dan 50?C voegt u er de boter bij. Laat afkoelen. Bewaar in de koelkast.

Gelatine van gekarameliseerde rode vruchten: laat de suiker karameliseren en voeg er water bij zodra hij kookt. Haal de karamel van het vuur zodra hij opnieuw kookt en voeg er dan het fruit en de vanille bij. Laat 30 minuten trekken, voeg de geweekte gelatine toe en laat afkoelen. Bewaar in de koelkast.

Gelatine van bloemen: meng alle bloemenwaters samen met de agar-ager en verwarm tot 75?C. Laat afkoelen en breek de massa in staafjes.

Peperkoek: laat enkele fijne sneetjes peperkoek in 5 minuten tijd drogen in de oven op 180?C.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Presentatie: leg in een kommetje een laagje rodevruchtengelatine van 1 cm dik. Spuit met de spuitzak 6 tot 7 toefjes passievruchtencreme. Leg in het midden daarvan een eetlepel gelatine van bloemen.

Werk af met geraspte tonkaboon, bloemblaadjes, de sneetjes peperkoek en een snuifje sodiumbicarbonaat.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mauritsenole92


Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mauritsenole92
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top