Italiaanse paprika-courgettetaart

  • Vegetarisch, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Italiaanse paprika-courgettetaart

    Italiaanse paprika-courgettetaart

    Italiaanse paprika-courgettetaart

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
lage taartvorm, doorsnede 27 cm

Bereidingswijze

  1. Kruidenblaadjes van takjes rissen. Achtereenvolgens kruiden en noten in kleine kom fijnhakken. Parmezaanse kaas in zelfde kom fijnraspen. Boter in blokjes snijden. In grote kom bloem, mespunt zout, gehakte noten, boter, eierdooiers, kruiden en 4-5 el water snel tot samenhangend deeg mengen. Deeg met de hand doorkneden, tot bal vormen en in koelkast ca. 30 minuten laten rusten.

  2. Oven voorverwarmen op 200?C. Courgette wassen en in dunne plakjes schaven. Ui en knoflook pellen en snipperen. Paprika's afgieten en pureren. In wok olie verhitten en ui en knoflook zachtjes fruiten. Paprikapuree en zout en peper naar smaak erdoor roeren en geheel ca. 10 minuten laten pruttelen tot heel dikke saus ontstaat.

  3. Taartvorm invetten. Deeg in vorm over bodem en tegen wanden dun uitdrukken, overtollig deeg langs bovenrand weg snijden. In kom eieren losklopen met slagroom, zout en peper. Paprikasaus en kaas erdoor roeren. In taartvorm laagjes maken van paprikamengsel en courgette, beginnen en eindigen met paprikapuree.

  4. Taart een richel onder midden in oven schuiven en in ca. 40 minuten goudbruin en gaar bakken. Uit oven minstens 10 minuten laten staan. Warm of koud serveren.

Bron

Allerhande (AH)

Serveertip

Bevat per eenpersoonsportie: 905 kcal, 27 gram eiwit, 68 gram vet, 47 gram koolhydraten

Bron: Allerhande 11-2002

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

nicky_too avatar
nicky_too

Doorsturen

Home Recepten