Haringsalade met witte kroten

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 01-02-2004

Een smakelijk voorgerecht

Deel dit recept

Ingrediënten
  • 3 zure haringen
  • 4 niet te grote witte krootjes
  • 3 eetl. venkelsaus
  • paar blaadjes kropsla
  • plakjes tomaatVoor de Venkelsaus
    • 1 eetlepel mayonaise
    • 1/8 literzure room
    • 1 fijn gesn sjalotje
    • witte peper
    • zout
    • 2 eetl. gehakt venkelgroen
  • Boodschappen bestellen
    Benodigdheden
    Zo maak je de saus


    Meng alle ingredienten goed door elkaar en maak de saus op smaak met z&p en zet het afgedekt ongeveer 2 uur in de koelkast om de smaak goed te laten ontwikkelen.

    Bereidingswijze

    Kook de witte kroten nadat ze schoongemaakt zijn, in 20 min. gaar. Stroop ze en laat ze afkoelen. Snijd ze vervolgens in reepjes. Ontgraat en halveer de haringen en snijd ze in stukjes van ong. 2 cm. Meng de haring door de krootjes en schep er de venkelsaus doorheen. Zet de salade een uurtje voor gebruik in de koelkast. Leg enkele blaadjes kropsla op een dessertbord, leg hierop enkele lepels van de salade en garneer met een paar plakjes tomaat en fijn gehakte peterselie

    Laatste reacties

    roxy-floxsy avatar
    roxy-floxsy 02-02-2004

    Mmmmmmmmmmmmm...lekkerrrrrrrrr; haring! Ik neem hem mee! Liefs, Maria

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    Doorsturen

    Home Recepten