1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Saus
  5. Bruine saus met sinaasappel

Bruine saus met sinaasappel

  • Belgisch, Saus/dressing
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 01-02-2004

Ingrediënten 4 personen


-15 g fijne krisatlsuiker
-1 el water
-1 el frambozenazijn
-1 dl sinaasappelsap
-1,5 cl citroensap
-200 g kalfsfond
-1 kleine el cointreau
-25 g boter



Lekkere warme(culinaire) saus die het uitsekend doet bij gevogelte; zelfs bij gebakken foie gras

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-suiker in een pan doen met 1 el water en al roerend laten karameliseren
-pan van het vuur nemen en de frambozenazijn erdoor roeren
-voeg sinaas en citroensap toe + kalfsfond en likeur
-breng de massa aan de kook
-klop tot slot VAN HET VUUR, de boter erdoor
-giet de saus door een fijne puntzeef

Serveertip

Warm serveren



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top