Smorrebrod

  • Scandinavisch, Lunch/Brunch
  • 20-30 min.

Dit is het recept voor een vijftal Deense smorrebrodgerechten.

Deel dit recept

Ingrediënten
  • Garnalen sandwich = Rejemad


    Doe een vers blad sla op beboterd brood, en erop flink wat koude gekookte garnalen.

  • Boodschappen bestellen
    Benodigdheden
  • Gerookte zalm en roerei = Roget Laks og Roraeg


    Leg een stukje gerookte zalm op beboterd brood, en erop, diagonaal, roerei.
    Strooi er wat
    dille overheen.

  • Voorbereiding

  • Kreeftsalade = Hummersalat


    Meng kleine stukjes koude maar verse kreeft en asperges in mayonaise.
    Breng het op smaak
    met dragonazijn.
    Leg een blad sla op beboterd brood, en smeer daarover het mengsel.

    Garneer met een stukje kreeft en een of twee asperge topjes.
    Direct serveren.

  • Bereidingswijze

  • Gerookte paling en roerei = Roget aal og Roraeg


    Snij paling in stukjes van 5 centimeter.
    Verwijder het vel en de ruggegraat.
    Leg
    genoeg stukjes paling op het brood, om het volledig te bedekken.
    Doe er roerei bovenop,
    en strooi er wat bieslook over.

  • Serveertip

  • Gebakken visfilet = Stegt Fiskefilet


    Gebakken vis moet warm geserveerd worden.
    Doe het daarom niet op beboterd brood, aangezien
    de boter zal smelten.
    Serveer de gebakken vis op een apart bord, met tartaarsaus.
    Eet smakelijk !
  • Dit recept is te vinden in:

    Log in om een reactie te plaatsen

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    reve51 avatar
    reve51

    Doorsturen

    Home Recepten