1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Mexicaanse keuken
  5. Capirotada

Capirotada

  • Mexicaans, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 31-01-2004

Ingrediënten 5 personen


- 3/4 lt water
- 250 gr bruine suiker
- 1 pijpje kaneel
- 1 kruidnagel
- 1/2 tl gemalen nootmuskaat
- 1 witbrood
- 2 el boter
- 125 gr walnoten en/ of amandelen
- 125 gr rozijnen
- 2 a 3 zoetzure appels
- 250 gr geraspte kaas
- 2,5 dl room


Verder heb je nodig


- Oven
- Ovenschaal
- Pan
- Mesje
- Bakplaat


Capirotada is een zoete broodpudding. Een origineel mexicaans recept

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

- Verwarm de oven op de laagste stand
- Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snij het in plakjes

Bereidingswijze

- Snij de korstjes van de sneetjes brood
- Snij de sneetjes in grote blokjes, ca 4 cm
- Leg de broodblokjes op de bakplaat.
- Zet de bakplaat in het midden van de oven totdat de sneetjes geheel droog zijn geworden
- Breng het water in de pan aan de kook
- Voeg de suiker, boter, kruidnagel en het kaneelpijpje toe
- Laat het zachtjes doorkoken tot een stroperige saus
- Laat de saus afkoelen en verwijder de kruidnagel en het kaneelpijpje
- Hak de noten fijn
- Verwarm de oven op 180 graden
- Vet een ovenschaal dik in met boter
- Vul de ovenschaal laag voor laag met: broodblokjes. fijngehakte noten, plakjes appel en geraspte kaas.
- Sluit af met een broodlaag
- Schenk er de suikersaus over
- Bak het ongeveer 30 min in het midden van de oven



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nathaliedecarpentrie


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nathaliedecarpentrie
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top