Capirotada

  • Mexicaans, Nagerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 31-01-2004

Capirotada is een zoete broodpudding. Een origineel mexicaans recept

Deel dit recept

Ingrediënten 5 personen
- 3/4 lt water
- 250 gr bruine suiker
- 1 pijpje kaneel
- 1 kruidnagel
- 1/2 tl gemalen nootmuskaat
- 1 witbrood
- 2 el boter
- 125 gr walnoten en/ of amandelen
- 125 gr rozijnen
- 2 a 3 zoetzure appels
- 250 gr geraspte kaas
- 2,5 dl room
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
- Oven
- Ovenschaal
- Pan
- Mesje
- Bakplaat

Voorbereiding

- Verwarm de oven op de laagste stand
- Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snij het in plakjes

Bereidingswijze

- Snij de korstjes van de sneetjes brood
- Snij de sneetjes in grote blokjes, ca 4 cm
- Leg de broodblokjes op de bakplaat.
- Zet de bakplaat in het midden van de oven totdat de sneetjes geheel droog zijn geworden
- Breng het water in de pan aan de kook
- Voeg de suiker, boter, kruidnagel en het kaneelpijpje toe
- Laat het zachtjes doorkoken tot een stroperige saus
- Laat de saus afkoelen en verwijder de kruidnagel en het kaneelpijpje
- Hak de noten fijn
- Verwarm de oven op 180 graden
- Vet een ovenschaal dik in met boter
- Vul de ovenschaal laag voor laag met: broodblokjes. fijngehakte noten, plakjes appel en geraspte kaas.
- Sluit af met een broodlaag
- Schenk er de suikersaus over
- Bak het ongeveer 30 min in het midden van de oven

Laatste reacties

winfie avatar
winfie 23-01-2009

Heerlijk! Ik kon alleen niet in de bereidingswijze terugvinden wanneer de nootmuskaat, rozijnen en room er in moesten, maar het is hartstikke lekker geworden. Groetjes, Winfie

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten