1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Mexicaanse keuken
  5. Capirotada

Capirotada

Door: nathaliedecarpentrie

  • Mexicaans, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 31-01-2004

Ingrediënten 5 personen


- 3/4 lt water
- 250 gr bruine suiker
- 1 pijpje kaneel
- 1 kruidnagel
- 1/2 tl gemalen nootmuskaat
- 1 witbrood
- 2 el boter
- 125 gr walnoten en/ of amandelen
- 125 gr rozijnen
- 2 a 3 zoetzure appels
- 250 gr geraspte kaas
- 2,5 dl room


Verder heb je nodig


- Oven
- Ovenschaal
- Pan
- Mesje
- Bakplaat


Capirotada is een zoete broodpudding. Een origineel mexicaans recept

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

- Verwarm de oven op de laagste stand
- Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snij het in plakjes

Bereidingswijze

- Snij de korstjes van de sneetjes brood
- Snij de sneetjes in grote blokjes, ca 4 cm
- Leg de broodblokjes op de bakplaat.
- Zet de bakplaat in het midden van de oven totdat de sneetjes geheel droog zijn geworden
- Breng het water in de pan aan de kook
- Voeg de suiker, boter, kruidnagel en het kaneelpijpje toe
- Laat het zachtjes doorkoken tot een stroperige saus
- Laat de saus afkoelen en verwijder de kruidnagel en het kaneelpijpje
- Hak de noten fijn
- Verwarm de oven op 180 graden
- Vet een ovenschaal dik in met boter
- Vul de ovenschaal laag voor laag met: broodblokjes. fijngehakte noten, plakjes appel en geraspte kaas.
- Sluit af met een broodlaag
- Schenk er de suikersaus over
- Bak het ongeveer 30 min in het midden van de oven



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nathaliedecarpentrie
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top