1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. gekarameliseerde worteltjes

gekarameliseerde worteltjes

  • Nederlands, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 31-01-2004

Ingrediënten 4 personen


1 bos jonge worteltjes; 40 g boter of margarine; 1-2 tl kristalsuiker; 1-2 dl groentebouillon (van tablet); zout; peper; 1-2 el fijngesneden peterselie



Door het karameliseren komt de heerlijke smaak van de worteltjes nog beter tot zijn recht.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Schil de worteltjes met een dunschiller. Snijd de wortelen in de lengte 1 of 2 keer door, halveer de wortelen die erg lang zijn (laat eventueel een stukje groen loof eraan zitten, dit ziet er mooi uit op het bord). Smelt de boter in een grote pan en roer de wortelen er voorzichtig door. Warm ze even mee zonder ze te laten kleuren. Strooi de suiker erover en schenk de bouillon erbij. Laat de wortelen met het deksel op de pan 4-6 minuten zachtjes stoven tot ze bijna gaar zijn. Verwijder dan het deksel en laat op hoog vuur al roerend het vocht verdampen. Het suikerboterlaagje om de wortelen gaat dan karameliseren. Breng de wortelen op smaak met zout en peper en bestrooi ze met wat peterselie.

Serveertip

Recept uit Libelle



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pauliens-verzameling


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pauliens-verzameling
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top