1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Soep
  5. Soep
  • , Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 31-01-2004

Ingrediënten 4 personen


100 gr bruine bonen
1 maiskolf of 1/2 literblik maiskorrels
250 gr runderpoelet
5 peperkorrels
2 laurierblaadjes
iets tijm
iets basilicum
100 gr zilvervliesrijst
paar witte koolbladeren
2 tomaten
3 schijven ananas



's Stevige soep of maaltijdsoep - je kunt er inderdaad je maal mee doen. met brood en dan liefst bruin, volkoren of roggebrood - een hele maaltijd!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De bruine bonen een nacht weken in 2 dl water.
De maiskolf ca. 1 uur koken in wat water tot de maiskorrels gemakkelijk loslaten.

Bereidingswijze

Het poelet opzetten met 1,5 liter water. De kruiden in een 'thee-ei' doen en in de bouillon hangen. Na 1/2 uur de geweekte bruine bonen toevoegen. Na weer 1/2 uur de rijst, de gare maiskorrels en de fijngesneden koolbladeren en alles nog 10 minuten zachtjes laten koken. De tomaten ontvellen en in partjes gesenden bij de soep roeren. De schijven ananas kleinsnijden en eveneens bij de soep roeren. De soep nog even doorwarmen.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van soeppagina-van-omalidy
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top