1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. wentelteefjes

wentelteefjes

  • Nederlands, Lunch/Brunch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 31-01-2004

Ingrediënten 4 personen


4 sneetjes oud en droog witbrood
1 groot ei
1 1/2 deciliter melk(150 gram)
1 volle eetlepel suiker (zoveel als er op kan)
boter of magarine om in te bakken


Verder heb je nodig


Bord
garde
vork
koekepan


wentelteefjes
wentelteefjes

Kinderen en oude mensen houden an wentelteefjes het is al een aardig oud recept minstens uit grootmoeders tijd

Lees meer: de lekkerste recepten voor het Paasontbijt

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kluts in een diep bord met een garde of een vork het ei de melk en de suiker door elkaar tot de suiker is opgelost.

smelt een flinke eetlepel boter de koekepan en haal de pan van het gas af.

leg een boterham in het eimengsel.

druk de botrham met een vork even aan waar hij het eimengsel niet raakt tel tegelijketijd tot 3 en draai de boterham dan meteen om.

laat de boterham in het eimengsel liggen.

zet de Koekenpan terug op de hittebron.

leg de gekweekte boterham in de koekenpan.

bak op gematigde warmte de wentelteef aan de onderkant goudbruin,draai om bak de andere kant ook.

laat de wentelteef uit de pan op een bord glijden.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kokokook


Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kokokook
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top