Cannellinibonen-rozemarijnbruschetta's

  • Italiaans, Lunch/Brunch
  • 20-30 min.

Geraffineerde versie bonen op toast

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 blik cannellinibonen, uitgelekt

5 tomaten

3 eetlepels olijfolie

2 zongedroogde tomaten in olie, uitgelekt en fijngehakt

1 teen knoflook, uit de knijper

2 eetlepels gehakte verse rozemarijn

zout en versgemalen zwarte peper

handjevol verse basilicumblaadjes

12 sneetjes ciabattabrood

1 grote teen knoflook, gehalveerd
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

kerf een kruisje in elke tomaat en doe ze in een kom. Giet er zoveel kokend water over dat ze onderstaan en laat ze 30 minuten staan. Giet ze af, verwijder het vel en hak het vruchtvlees.

Bereidingswijze

Verhit de olie in een koekenpan en doe er de verse en gedroogde tomaten, knoflook en rozemarijn in. Bak 2 minuten

Schep het tomatenmengsel om met de cannellinibonen, breng op smaak met zout en pepe en schep alles weer goed om.

Wrijf de sneetjes brood met de aangesneden kanten van de knoflook in en rooster het brood dan goudgeel. Schep het bonen-tomaten-mengsel op de toast en besprenkel met olijfolie.

Serveertip

Garneer de toast met basilicumblaadjes en dien op.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

recepten_van_omalidy avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten