Cannellinibonen-rozemarijnbruschetta's
- Italiaans, Lunch/Brunch
- 20-30 min.
Geraffineerde versie bonen op toast
Ingrediënten 4 personen
1 blik cannellinibonen, uitgelekt5 tomaten
3 eetlepels olijfolie
2 zongedroogde tomaten in olie, uitgelekt en fijngehakt
1 teen knoflook, uit de knijper
2 eetlepels gehakte verse rozemarijn
zout en versgemalen zwarte peper
handjevol verse basilicumblaadjes
12 sneetjes ciabattabrood
1 grote teen knoflook, gehalveerd
Voorbereiding
kerf een kruisje in elke tomaat en doe ze in een kom. Giet er zoveel kokend water over dat ze onderstaan en laat ze 30 minuten staan. Giet ze af, verwijder het vel en hak het vruchtvlees.
Bereidingswijze
Verhit de olie in een koekenpan en doe er de verse en gedroogde tomaten, knoflook en rozemarijn in. Bak 2 minuten
Schep het tomatenmengsel om met de cannellinibonen, breng op smaak met zout en pepe en schep alles weer goed om.
Wrijf de sneetjes brood met de aangesneden kanten van de knoflook in en rooster het brood dan goudgeel. Schep het bonen-tomaten-mengsel op de toast en besprenkel met olijfolie.
Serveertip
Garneer de toast met basilicumblaadjes en dien op.