Texels stoofpotje

  • Nederlands, Streekgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 31-01-2004

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
? 500 g lamspoulet (grof gesneden)
? 150 g aardappelen (geschilde)
? 1? ui (grof gesnipperd)
? 1 prei (in halve ringen)
? 50 g boter
? 1 laurierblaadje
? 4 peperkorrels
? 1 takje tijm
? 1 liter fond (lams)
? 100 g witte kool (dungesneden)
? 1 wortel (in reepjes gesneden)
? 15 g boter
? 1 theelepel kerrie
? snufje zout
? snufje peper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Bereiding
1. Snijd de aardappelen in blokjes van ca. 1 cm. Smelt de boter en bak de gezouten lamspoelet aan. Voeg aardappelen en ui toe en fruit dit mee. Kneus de peperkorrels met de platte kant van een vleesmes of een spatel. Voeg vervolgens laurierblad, tijm, peperkorrels en (lams)fond toe. Breng het langzaam aan de kook en laat het ca. 1 uur zachtjes stoven.
2. Voeg na 20 minuten prei toe. Breng het gerecht eventueel op smaak met zout en peper.
3. Bak de witte kool en wortel in de boter en breng het op smaak met peper, zout en een beetje kerrie.
4. Zet in een diep bord middenin op een stekertje wat warme reepjes wortel en kool. Schep hieromheen het stoofvlees met de gebonden saus.

Serveertip

Lekker met Turks brood.

Laatste reacties

belgisch_kokske avatar
belgisch_kokske 13-04-2005

tweemaal gemaakt tijdens onze vakantie op Texel, met lamsschouder van slagerij Goenga uit Den Hoorn.. eenvoudig te maken en toch fantastisch lekker. Ik heb het ineens bij mijn favorieten gezet. Groetjes

annieov avatar
annieov 16-01-2005

Ik heb je recept gelinkt met mijn artikel Texelse recepten. Dit hoort erbij. Groetjesss

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten