Een Kalfsoester met kruiden, wijn en kappertjes
- Italiaans, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Deze kalFsoester wordt gebakken in een jasje van bloem
Ingrediënten 4 personen
4 grote kalfsoesters bloem, met zout en peper op smaak gebracht 1 el olijfolie 2 el boter 90 ml droge witte wijn 2.5 dl kippenbouillon 3 el. citroensap 2 el kappertjes 1 el peterselie, fijngehakt 8 kapperbessen.Bereidingswijze
LEG het kalfsvlees tussen twee vellen plasticfolie en sla er met een houten hamer op tot de plakken even dik zijn. Bestrooi beide zijden lichtjes met de bloem. VERHIT de olie en de boter in een grote koekenpan. Bak de kalfsoesters op halfhoog vuur ca 2 minuten aan elke kant tot ze goudbruin zijn. Breng ze op smaak en leg ze in een voorverwarmd bord. DOE de wijn in de pan, draai het vuur hoog en kook de wijn in tot 3-4 minuten of tot hij bouillon erbij en jij hem 4-5 minuten of tot hij enigszins ingekookt en dik is. Voeg het citroensap en de kappertjes toe en kook alles al roerende 1 minuut. Breng op smaak met zout en peper, doe het vlees weer in de pan en warm alles in 30 seconden goed door. Strooi de peterselie erover heen,garneer met de bessen en serveer meten.