1. Home
  2. Recepten
  3. Bakken
  4. Hartige taart
  5. Hartige taart tonijn
  6. Hartige taart met sperziebonen

Hartige taart met sperziebonen

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 30-01-2004

Ingrediënten 4 personen


500 g sperziebonen; 8 plakjes bladerdeeg; 4 eieren; 1 blikje tonijn; 100 g zwarte en groene olijven zonder pit; zout; peper


Verder heb je nodig


Taartvorm, doorsnede ca. 26 cm


Maak eens een anders-dan-normale hartige taart!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak de sperziebonen schoon en verwijder de puntjes. Verwarm de oven voor op 180 graden. Ontdooi de plakjes bladerdeeg. Vet de taartvorm in.

Bereidingswijze

Kook de sperziebonen net beetgaar in weinig water met wat zout, in ca. 15 minuten. Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol uit tot een grote lap. Bekleed de taartvorm met de lap bladerdeeg en prik gaatjes in de bodem. Klop de eieren los en meng hierdoor de tonijn. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de olijven doormidden. Verdeel de sperziebonen en de olijven over de taartvorm. Giet het ei/tonijnmengsel over de sperziebonen. Dek af met evt. overgebleven reepjes bladerdeeg. Bak de taart in de oven in ca. 45 minuten gaar en goudbruin. Dek zonodig de taart halverwege af met aluminiumfolie als de taart te donker wordt.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Recept uit Libelle



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pauliens-verzameling


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pauliens-verzameling
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top