Pastasalade met zalm

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 30-01-2004

Een heerlijke maaltijdsalade die in ongeveer 20 minuten op tafel staat!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250 g farfalle (vlindermacaroni); zout; 150 g diepvries doperwtjes; 100 g gedroogde tomaten op olie; 1 el citroensap; 15 g verse basilicum; 1/2 bosje peterselie; versgemalen zwarte peper; 8 zwarte olijven zonder pit; 100 g geraspte belegen kaas; 100 g gemengde jonge bladsla; 200 g gerookte zalm
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Kook de farfalle in een pan met ruim kokend water en zout in 8 tot 10 minuten beetgaar. Voeg na 5 minuten de doperwtjes toe. Doe de gedroogde tomaten met olie in de keukenmachine, voeg het citroensap, de basilicum en de peterselie toe en meng alles tot een grove puree (tapenade). Of hak alle ingredienten heel fijn en meng ze in een schaal door elkaar. Voeg zout en peper naar smaak toe. Snijd de olijven in plakjes. Laat de pasta en doperwtjes even uitlekken in een vergiet en schep ze nog warm door de tapenade, schep ook de geraspte kaas en olijven er voorzichtig door. Laat de pastasalade liefst een half uurtje staan, zodat de smaak zich goed kan ontwikkelen. Verdeel de bladsla over vier borden en schep de pastasalade erop. Snijd de zalm in brede repen en leg ze losjes op de pastasalade.

Serveertip

Je kunt de tapenade ook vervangen door een bakje verse rode of groene pesto van ongeveer 100 g, verdund met 1 el citroensap.


Recept uit Culinair.

Laatste reacties

trix29 avatar
trix29 08-05-2006

Gisteren had ik tien gasten en ze hebben allemaal heerlijk zitten smullen. De kinderen vonden het ook heerlijk. Daarnaast vind ik het altijd erg leuk als een gerecht er ook mooi uitziet en dat is bij deze salade zeker het geval. Patricia

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten