Harten-Aarbeientaart

  • Nederlands, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 30-01-2004


Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
Mix voor kwarktaart (bijv Dr. Oetker)
Mix voor kruimelbodem (meestal geleverd bij kwarktaartmix)
staafmixer en mengkom
steelpannetje en lepels
0,25 liter slagroom
garneer-spuitroom
450 g magere kwark
400 ml water
50 g boter
ronde spring-bakvorm (ongeveer 24 cm)
bakpapier
spuitroom
aardbeienjam/vaaivulling
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

We gaan eerst de taartbodem maken. Bedek de taartvorm met bakpapier.
Verwarm de boter kort in de pan en meng hier de mix voor de kruimelbodem doorheen. Maak nu de bodem van de taart onderin de taartvorm. Druk de bodem stevig aan met een lepel.
Klop de slagroom stijf. Maak nu de staafmixer goed schoon en vetvrij! Dit is belangrijk, anders kan de taart mislukken!
Meng het water en de taartmix in een vetvrije kom. Klop het ongeveer 2 minuten op tot een egale mousse. Voeg nu de kwark toe en meng dit er goed doorheen met de staafmixer (niet op de hoogste stand en niet langer dan een halve minuut!).
Meng nu met een spatel de opgeklopte slagroom er doorheen en verdeel dit mengsel direct over de taartbodem.
Nu kan de taart de koelkast in voor 4 uur om op te stijven.
Hierna kan het versieren beginnen. maak van de aardbeienjam/vlaaivulling een hart op de taart en maak de randen af met een dikke rand spuitroom! Niet te veel slagroom snoepen tussendoor hoor

Serveertip

Tip! Ook heel lekker is om de bodem te maken met bijvoorbeeld biscuitjes, Bastogne koeken of lange vingers.
Tip! In plaats van de vlaaivulling of aarbeienjam kan je ook verse aardbeien gebruiken natuurlijk!Eetsmakelijk

Laatste reacties

yvon69 avatar
yvon69 12-12-2004

Idiaal om in de tupperware hart te doen.

mansterkas avatar
mansterkas 15-09-2004

En natuurlijk laat ik je weten hoe de taart smaakte. Nogmaals bedankt.

jannet22 avatar
jannet22 24-02-2004

had ik eerder moeten weten.nou gewoon een valentijn exsta in lassen dus

_hartenliefje_ avatar
_hartenliefje_ 31-01-2004

Hoi, Deze neem ik mee. Bedankt

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten