1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Australische keuken
  5. South Sea Fish

South Sea Fish

  • Australisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 30-01-2004

Ingrediënten 4 personen


-1 kg schelvisfilets of kabelajauwfilets
-sap 1/2 citroen
-zout, peper
-2 uien (in blokjes gesneden)
-40 g boter
-1 th lepel gembersiroop
-1 mespunt foelie
-1 mespunt saffraan
-1/3 kopje citroensap
-geraspte schil van 2 citroenen
-4 eieren
-2 el bloem
-1 mespunt saffraan
-peterselie



Visbereiding uit Australië, die er zeker wezen mag !

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

-dep de vis goed droog met keukenpapier
-dan bedruppelen met sap van 1/2 citroen en 10 min laten intrekken
-dan inwrijven met zout en peper

Bereidingswijze

-fruit de ui in de hete boter
-de visfilets in de uienboter rondom bruin kleuren in 5 min
-dan 2 kopjes water, de gembersiroop, foelie en citroensap en citroenrasp toevoegen
-alles smoren op klein vuur (circa 10 min)
-ondertussen de eieren goed kloppen en de bloem erdoor roeren met saffraan en iets van de visbouillon
-ook de gehakte peterselie door de eiermassa roeren
-giet de eiermassa over de visfilets en onder voortdurend roeren deze tot haast het kookpunt verhitten
-pan van het vuur nemen en meteen serveren

Serveertip

Serveren met gekookte aardappelen of rijst met doperwtjes



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top