mosselsoep met tomaten en saffraan
- Soep
- 30-60 min.
mosselsoep met een orientaalse "bite"
Ingrediënten
2 eetlepels ollijfolie extra virgine1 flinke ui,gesnipperd
2 flinke wortels,gesnipperd
1 prei alleen het witte gedeelte,in ringen
flinke snuf zeezout
5 tenen knoflook gesnipperd
1 kilo mosselen
1 fles droge witte wijn
21/2 pond roma tomaten
sap van 1 sinaasappel
1 theelepel saffraandraadjes,opgelost in 1/4 kopje water
250 ml room
Bereidingswijze
Verhit de olijfolie in een royale pan en voeg de uien,wortel en prei toe en fruit zachtjes aan.Voeg het zout en knoflook toe en laat dit 10 min pruttelen,zonder bruin te laten worden.Voeg de mosselen en de fles wijn toe en sluit de pan.Kook dit ongeveer 5 min totdat alle schelpen open zijn.Neem de pan van het vuur en schep de mosselen met een schuimspaan uit de pan.Verwijder mosselen die niet geopend zijn.Draai het vuur laag,voeg de tomaten toe met het sinaasappelsap.Laat dit enkele minuten zachtjes stoven.Voeg de saffraan toe aan de room en voeg het geheel dan toe aan de soep.
Voeg als laatste de mosselen weer toe en voeg eventueel zout en peper naar smaak toe.
Serveertip
Serveer met turks brood.