1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Scandinavische keuken
  5. Zweedse hamburger

Zweedse hamburger

Door: recepten_van_omalidy

  • Scandinavisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 29-01-2004

Ingrediënten 4 personen


? 1 grote kruimig kokende aardappel, in blokjes van 1 cm
? 300 g rundergehakt
? 1 kleine ui, fijngeraspt
? 1 eetlepel slagroom
? 2 eetlepels verse dille, fijngehakt
? versgemalen peper
? 2 eetlepels boter




Het zoveelste recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

In kleine pan aardappelblokjes in 6-8 min. gaarkoken. Afgieten. In kom gehakt, aardappel, ui, room, dille, zout en peper door elkaar kneden. Gehakt in 4 gelijke porties verdelen en tot hamburgers vormen.

Bereidingswijze

In koekenpan boter verhitten en hamburgers op matig vuur in 8-10 min. gaar en bruin bakken, halverwege keren.

Serveertip

Serveer de Zweedse hamburger tussen een hard broodje met plakken vleestomaat en kappertjes.
Bron:AH



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van recepten_van_omalidy
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top