Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Limburgse rijstvlaai

Limburgse rijstvlaai

Door: schnuckie

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 29-01-2004

Ingrediënten


*1 l volle melk
*160 g kortkokende rijst
*125 g suiker
*1 el custardpoeder
*3 eieren gesplitst
*2 el Grand Marnier
*mespunt zout


Bodem:

* 7 g gedroogde gist
* 1 el suiker
* 1 dl lauwe melk
* 250 g bloem
* 20 g boter
* 0,5 ei losgeklopt
* 1 tl zout



Verder heb je nodig


*Gladde vlaaivorm 28-30 cm met rand van minstens 3 cm ingevet


Ontdek meer:

Bereidingswijze

Melk verwarmen. Rijst en suiker erin strooien, aan de kook brengen en op laag vuur in 12 min. gaar koken. Custardpoeder oplossen in 1 el melk, in straaltje door rijst roeren en 1 min koken. Laten afkoelen en af en toe roeren.

Bodem: gist mengen met suiker en 4 el melk, 15 min. laten staan. Bloem zeven, kuiltje maken en gistmengsel erin schenken, boter en ei toevoegen. Zout op bloem strooien en driekwart van de melk in kuiltje schenken, omroeren en tot een soeple deegbal kneden. Afgedekt met plasticfolie 1 uur laten rijzen.

Oven voor verwarmen op 220 graden. Deeg uitrollen tot een ronde lap en de vorm ermee bekleden, bodem regelmatig inprikken. Deeg afdekken en nog 30 min. laten rijzen. Eierdooiers en likeur door rijstepap kloppen. Eiwitten met zout stijfkloppen en snel door de rijstepap spatelen. Vulling op het deeg scheppen, gladstrijken. Vlaai in het midden van de oven 25-30min. bakken. Uit de oven ong. 5 min. laten afkoelen, daarna op een rooster verder laten afkoelen.





Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van schnuckie
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top