Champignonsoep

  • Nederlands, Soep
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 29-01-2004

Omdat de zelfgmaakte toch altijd veel lekkerder is dan de zelfgekochte!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kleine ui; 350 g (grot)champignons; 25 g boter of margarine; 1/2 teentje knoflook; 1 takje verse tijm; 1 el cognac of vieux; 1,5 kippenbouillontablet; ca. 1 el oijfolie met truffel (als je die toevallig in huis hebt, zo niet dan laat je dit gewoon weg); zout; versgemalen peper
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 119,95 kcal
Koolhydraten 3,46 g
Eiwitten 2,91 g
Vetten 8,87 g

Bereidingswijze

Ui pellen en fijnsnipperen. Champignons schoonvegen met keukenpapier en in dunne plakjes snijden. In (soep)pan boter verhitten. Ui ca. 2 minuten zachtjes bakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Champignons en tijm toevoegen en ca. 4 minuten bakken, regelmatig omscheppen. Cognac, bouillontabletten en 3/4 liter water toevoegen. Soep aan de kook brengen en ca. 3 minuten zachtjes laten koken. Tijm verwijderen. Op smaak brengen met truffelolie, zout en peper.

Serveertip

Roer voor een romig effect 1 dl slagroom door de soep.


Recept uit AllerHande 10-2000

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

paulien_e avatar
paulien_e 02-02-2004

We hebben dit zelf inmiddels ook gegeten en vonden het een lekkere soep. Heb gewone champignons gebruikt i.p.v. grotchampignons en olijfolie met truffel had ik ook niet, maar ook zonder dat smaakte het zeer goed! Ik zet het recept nu ook favoriet op de pagina paulien_e, daar staan alle recepten die we reeds geprobeerd en goedgekeurd hebben.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten