1. Home
  2. Recepten
  3. Mexicaanse keuken
  4. Mexicaanse ovenschotel

Mexicaanse ovenschotel

Door: schnuckie

  • Mexicaans, Ovenschotel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 29-01-2004

Ingrediënten 3 personen


300 gram gehakt, 1 uitje en twee teentjes knoflook, 1 pot mexicaanse groente schotel (je kunt natuurlijk ook zelf een bonen-mais mix maken), 1 zakje taco kruiden, 125 mililiter creme fraiche, 1 zak tortilla chips, 100 gram geraspte Goudse kaas, olijf olie om te bakken.


Mexicaanse ovenschotel

ongelooflijk lekker

ongelooflijk lekker
Mexicaanse ovenschotel

ongelooflijk lekker

ongelooflijk lekker

Mexicaanse ovenschotel met tortilla chips

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bak de in stukjes gesneden ui in wat olijfolie, voeg hier later de geperste knoflook aan toe.
Meng het gehakt met de tacokruiden.
Dit mengsel kan bij het ui/knoflook mengsel rul worden gebakken.
Vul de ovenschaal met de goenteprut, meng hier het gehaktmengsel doorheen.
Hierovereen komt de creme fraiche.
Strooi de helft van de kaas hier over heen.
Nu volgen de tortilla chips.
Tot slot nog wat kaas erover.
Zet dit 40 minuten in de oven op 190 graden en je het een heerlijke ovenschotel. Indien je van rijst houdt is het ook lekker om er een hapje rijst bij te eten.



Deel dit recept

Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van schnuckie
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top