1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Gefrituurde aardappelschijfjes.

Gefrituurde aardappelschijfjes.

Door: remy85

  • Nederlands, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 28-01-2004

Ingrediënten 4 personen


1 kg aardappelen (bintjes)zout2 theel. paprikapoeder(edelsusz)frituurvet/olie.


Verder heb je nodig


Frituurpan.


Ontdek meer:

Voorbereiding

De aardappelen schillen, wassen en in dunne plakjes schaven.De aardappelplakjes in een kom met ruim water en zout ± 30 min. wegzetten.In een kommetje paprikapoeder en 1 theel. zout door elkaar mengen.Een vergiet met keukenpapier bekleden.

Bereidingswijze

Het frituurvet tot ± 175°C verhitten.De aardappelplakjes met een schone theedoek droogdeppen.Een schaal voorverwarmen.De aardappelplakjes in 4 keer in ± 5 min. gaar en goudbruin frituren.De aardappelschijfjes in het vergiet laten uitlekken en overdoen in de warme schaal.De aardappelplakjes met het paprikazout bestrooien.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van remy85
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top