1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. In honing gemarineerde drumsticks

In honing gemarineerde drumsticks

  • Internationaal, Borrelhapje
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 28-01-2004

Ingrediënten





2 lepels zonnebloemolie
4 lepels lichte chinese sojasaus
4 teentjes knoflook
2 lepels droge sherry
4 lepels vloeibare honing
12 kipdrumsticks



DIT IS ZOOOOOOO LEKKER.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Meng de olie, sojasaus, knoflook, sherry en honing in een pot met deksel en schud alles goed door elkaar.
Leg de kipdrumsticks in een grote ondiepe schaal en schenk er de marinade over.
Laat de drumsticks een nacht in de koelkast marineren.
Neem het vlees uit de schaal en bewaar de marinade.
Schik de drumsticks op een licht ingevet barbecuerooster boven gloeiende kool en rooster ze 10 minuten, waarbij u ze regelmatig draait en telkens met wat van de marinade inborstelt.
Schuif de drumsticks naar de zijkanten van het rooster en laat ze nog 10-15 minuten roosteren; blijf ze regelmatig keren en bedruipen met de marinade.
Controleer of de drumsticks gaar zijn, door er met een vleespen in te prikken. Als er helder vocht uitloopt, zijn ze gaar en kunt u ze serveren.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kramer1274


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kramer1274
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top