Pasta met groentesaus

  • Slanke keuken, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 28-01-2004

voor 4 pers.; per portie: 450 Kcal

Deel dit recept

Ingrediënten
400 g pasta; 3 tomaten; 1 wortel; 120 g knolselder; 1 courgette; 1 rode paprika;; 1 prei; 1 kleine ui; 1 teentje knoflook; 1 chillipepertje; 80 g maiskorrels (blik); 175 ml groentebouillon; 2 eetlepels geconcentreerde tomatenpuree; 2 eetlepels rode wijn; 4 theelepels gemalen parmezaan; 1 eetlepel olijven; tijm; rozemarijn; cayennepeper; peper en zout
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Maak de groenten schoon. Pel de tomaten, snij ze in stukjes. Snij de wortel, de knolselder en de courgette in blokjes, verdeel de prei in ringetjes. Snipper de ui, de knoflook en het pepertje (zonder zaadjes of zaadlijsten!)

Bereidingswijze

Smoor de groenten even in een bodempje bouillon. Voeg er de tomatenpuree en de rest van de bouillon aan toe. Kruid met rozemarijn en de tijm. Dek af en laat 15 min. sudderen tegen de kook aan.
Doe de mais, de fijngesneden olijven en de rode wijn bij. Breng op smaak met cayennepeper, peper en zout. Laat nog een par min. goed doorwarmen.

Kook de pasta beetgaar in gezouten water. Giet af en vermeng met de saus. Werk af met gemalen parmezaan.

Serveertip

Serveer meteen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten