Roemeense bonenschotel

  • Balkan, Bijgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 28-01-2004

Een erg geliefde bonenschotel, die zal smaken op koude dagen.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
-100 g bruine bonen
-100 g witte bonen
-1 ui (fijn gehakt)
-1 teen knoflook uit de pers)
-zout
-100 g doorregen spek (dobbelsteentjes)
-wat gedroogde tijm
-400 g sperziebonen
-3 takjes bonekruid of 1/2 th lepel gedroogd bonekruid
-1 th lepel citroensap
-
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

-de bruine en witte bonen wassen en 24 u in 1,5 l koud water laten weken

Bereidingswijze

-smelt het spek uit en laat glazig worden
-hierin de ui en knoflook 3 min fruiten
-giet de bonen met het weekwater erbij en kruiden met tijm en zout
-deksel op de pan en 90 min zacht laten koken
-de afgehaalde sperziebonen wassen en breken
-20 min voor het einde van de kooktijd deze toevoegen
-leg de takjes bonekruid er boven op
-op smaak brengen met citroensap

Serveertip

uitstekend met worst en varkenskarbonaden

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten