Hartig notenbrood

  • Nederlands, Ontbijt
  • > 120 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 15 personen
? 400 g volkorenmeel
? 2 eetlepels notenolie
? 1 theelepel suiker
? 1 zakje gedroogde gist
? 100 g Hollandse geitenkaas, geraspt
? 1 zakje walnoten (55 g), grofgehakt
? 1 zakje pompoenpitten (65 g)

? broodbakmachine
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Bakblik vullen met helft van volkorenmeel. Notenolie en 250 ml water toevoegen. Dan rest van volkorenmeel erover verdelen. Suiker aan een kant van bakblik erbij doen, 1/2 el zout aan de andere kant. Gist in holletje in midden strooien (niet in contact laten komen met zout of honing, dat doet werking van gist teniet). Kaas, walnoten en pompoenpitten erover verdelen. Broodbakmachine inschakelen op programma voor gewoon of knapperig brood.

Serveertip

Tip:
Serveer dit notenbrood met (verse) groene pesto of een zachte basilicumboter. Hak 30 gram verse basilicum met 1 teentje knoflook heel fijn (in de keukenmachine). Meng er 125 gram boter en zout en peper naar smaak door.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

tazmania_a avatar
tazmania_a

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten