Vijgenbrood

  • Nederlands, Ontbijt
  • > 120 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 15 personen
? 1 sinaasappel
? 250 g gedroogde vijgen
? 1 pak mix voor bruinbrood
? 25 g boter

? broodbakmachine
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Sinaasappel schoonboenen, schil fijnraspen en vrucht uitpersen. Vijgen in vieren snijden en met sinaasappelsap aan de kook brengen. Laten afkoelen. Bakblik vullen met achtereenvolgens 200 ml water, broodmix, vijgen met vocht, sinaasappelrasp en boter. Broodbakmachine inschakelen op programma voor zoet brood.

Serveertip

Tip:
Geef bij dit vijgenbrood een kruidige gorgonzolaboter. Roer 100 gram gorgonzola (kaas) en 2 theelepels gedroogde tijm door 125 gram zachte boter. Voeg zout en versgemalen peper naar smaak toe.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

tazmania_a avatar
tazmania_a

Doorsturen

Home Recepten