1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Amandelkoekjes

Amandelkoekjes

Door: bep13

  • Nederlands, Banket
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 28-01-2004

Ingrediënten


* 75 g Amandelen* 100 g Fijne Tafelsuiker* 20 g Maizena ,gezeefd* 1 Zakje Vanillesuiker ,of 1/2 theelepel vanillemerg* 4 Eiwitten* 25 g Geschaafde Amandelen* Ongeveer 2 Eetlepels Poedersuiker* 2-3 Eetlepels Aalbessengelei


Verder heb je nodig


* Spuitzak met groot glad rond of kartelmondstuk.* Bakplaat bekleed met bakpapier.


Heerlijke dubbele koekjes met een tussenlaagje van aalbessengelei.Voor ca. 18 stuks.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

* Maal de amandelen in de Keukenmachine fijn.* Maal niet te lang ,want dan wordt het plakkerig omdat er olie vrijkomt.* Voeg 40 g suiker toe aan de fijngemalen amandelen en laat de motor nog heel even draaien.* Meng de maizena en vanillesuiker met het notenmeel.* Klop 60 g suiker met de eiwitten in een vetvrije kom tot een stijve massa.* Schep het notenmeel in kleine beetjes luchtig door het eiwitschuim.* Verwarm de oven voor op 150 graden.* Schep het mengsel in de spuitzak en spuit hiervan mooie reepjes van 2x5 cm op het bakpapier.* Er passen ongeveer 18 stuks op een bakplaat.* Bestrooi ze met de geschaafde amandelen en bestuif met wat poedersuiker.* Bak de koekjes in het midden van de oven in 40-45 minuten gaar en licht van kleur.* Ze moeten stevig aanvoelen.* Bak zo nog eens 18 koekjes.* Verwarm de aalbessengelei.* Laat de koekjes iets afkoelen.* Neem telkens 1 koekje ,bestrijk de onderkant met aalbessengelei en plak er een tweede koekje met de vlakke onderkant tegenaan.* Laat opdrogen en afkoelen.

Serveertip

Lekker bij de thee!BRONRECEPT: Tip Culinair.

Bron

Allerhande (AH)



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bep13
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top