400 gram volkorenmeel
2 el notenolie
1 tl suiker
1 zakje gedroogde gist (Dr. Oetker)
100 gram Hollandse geitenkaas, geraspt
1 zakje walnoten (55 gram, AH), grof gehakt
1 zakje pompoenpitten (65 gram, AH)
Broodbakmachine
Voor 12-15 sneetjes
Bakblik vullen met helft van volkorenmeel. Notenolie en 250 ml water toevoegen. Dan rest van volkorenmeel erover verdelen. Suiker aan een kant van bakblik erbij doen, 1/2 el zout aan de andere kant. Gist in holletje in midden strooien (niet in contact laten komen met zout, dat doet werking van gist teniet). Kaas, walnoten en pompoenpitten erover verdelen. Broodbakmachine inschakelen op programma voor gewoon of knapperig brood.
Bevat per sneetjes: 190 kcal, 6 gram eiwit, 9 gram vet, 19 gram koolhydratenServeer dit notenbrood met (verse) groene pesto of een zachte basilicumboter. Hak 30 gram verse basilicum met 1 teentje knoflook heel fijn in de keukenmachine. Meng er 125 gram boter en zout en peper naar smaak door.Bron: Allerhande 2-2004
Allerhande (AH)