Chinese fondue

  • Chinees,
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 27-01-2004

Deel dit recept

Ingrediënten
Nodig: de steamboat (Chinese fonduepan) ? kleine schepnetjes ? bouillon ? assortiment vleesjes ? rauwkost ? stokbrood ? kroepoek
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

De vleesjes die hiervoor gebruikt worden zijn geen stukjes of balletjes, maar dunne lapjes van hooguit 20 gram per stuk. Van biefstuk, varkens- of ossehaas of fricandeau. Verder kunt u kleine gehaktballen maken, ook van 20 gram, die u naar believen een smaakje geeft.

Stukjes groenten horen er ook bij:
Roosjes bloemkool - champignonnetjes - stukjes wortel - stukjes paprika in verschillende kleuren

Aan het werk:
Maak een eerste klas bouillon en zet die warm op tafel. Iedereen beschikt over zijn/haar eigen zeefje en deponeert vlees en/of groenten in de bouillon.
Die worden er met het zeefje weer uitgevist (als een ander u niet al voor is geweest...) en op het bordje 'aangekleed' met aardappelen, frietjes, sausjes of rauwkostsalade.

Serveertip

Aan het slot van een Chinese fondue is de bouillon uiteraard heel erg lekker geworden! Die wordt dan geserveerd in kleine kopjes en warm opgedronken.

Laatste reacties

prinsesopdeerwt avatar
prinsesopdeerwt 05-04-2004

Heb dit recept bij mijn favorieten gezet!! Is erg in op het moment toch? Moet alleen nog een chinese fonduepan zien te vinden. Ach ja....is altijd leuk om zoiets om je verlanglijstje te zetten!!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten