75 g. bulghur225 g. rundergehakt1 ui1 eetl. gehakte verse peterselie1 eetl. tomatenpuree1 eetl. versgeraspte Parmezaanse kaas1 ei, losgeklopt4 hamburgerbroodjes, licht geroosterdslabladen4 plakken kaaszout en versgemalen zwarte peperpatates frites en tomatenketchuptakjes verse peterselie ter garnering
Bulgur
Wordt ook wel geschreven als: boelgoer, bulgar, bourgori, burghul. Bulgur zijn tarwekorrels die gedroogd en grof gemalen of gebroken worden. Soms worden de korrels eerst in water geweekt.Het is Turks dus zal wel in een turkse winkel te koop zijn.
Er gaat niets boven een zelfgemaakte kaasburger. Deze burger, aangemaakt met voedzame bulghur en geserveerd met frites, is een feestmaaltijd voor het hele gezin.
Doe de bulghur in een kom en giet er zoveel kokend water over dat de bulghur onder staat. Laat 10 minuten staan. Giet daarna zo nodig overtollig water af.Doe het rundergehakt in een kom en maak het los met een vorkDoe de ui en peterselie in een keukenmachine of klender en draai 20 seconde. Schep dit mengsel vervolgens door het gehakt. (Je kan het ook op de hand heel fijn snijden)Schep er dan de tomatenpuree en geraspte Parmenzaanse kaas door en bestrooi royaal met zout en peper. Schep er de uitgelekte bulgur door.Bind het mengsel met het losgeklopte ei. Vorm het gehaktmengsel met je handen tot 4 burgers. Grilleer de burgers 8 tot 10 minuten per kant onder een middelhoog ingestelde grill, of tot ze volledig gaar zijn.Snijd de hamburgerbroodjes doormidden en leg een hamburger en wat slabladen op de onderste helft. Leg een plakje kaas op elke burger en schik de bogenste helft van de broodjes erop.
Serveer met frites en tomatenketchup en garneer met peterselie.BRON:De beste keukensHuiselijke recepten uit de hele verenigde staten door Anna magruder
alidada 04-05-2010
Ik kwam weer eens bij je buurten en zag dit recept, heb het meegenomen... eens weer eens anders met die bulghar. Groetjes, Louise
hesychia7 06-07-2004
Ik ben eventjes langs geweest!!
Nam dit receptje mee, moet ik eens proberen!
helenben 26-01-2004
ook om in te vriezen lijkt mij. ik neem hem mee. groet, helen
zilve 26-01-2004
ziet er lekker uit maar wat is bulghur?
unclesamskitchen 26-01-2004
Bedankt, meegenomen.
Anna