Gulai ajam - Goelai van kip

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 26-01-2004

Weer zo'n lekker Indisch/Indonesich recept dat niet heet is, maar wel lekker gekruid!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kip van 1000 a 1200 gr in stukken gesneden
1/4 blok santen

Kruiden:

5 eetlepels gesnipperde uien

3 gesnipperde teentjes knoflook

5 gepofte kemiries

2 theelepels ketoembar

2 theelepels laos

2 theelepels koenjit

2 theelepels Javaanse suiker

2 salamblaadjes

peper en zout
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Snijd de kip in grote stukken. Wrijf ui, knoflook, kemiries, ketoembar, laos, koenit, suiker, peper en zout tot een brij en fruit deze in wat olie.

Bereidingswijze

Voeg de kip toe en braad deze aan. Is de kip wat bruin geworden doe dan het deksel op de pan en laat de kip onder af en toe omscheppen gaar worden. Wordt de kip te droog voeg dan een scheutje water toe. Is de kip half of bijna gaar voeg dan de santen toe en laat de kip verder gaar stoven.

Serveertip

Haal de salaamblaadjes uit de pan en dien op met Toemis Kembang Kol - Heerlijk

Laatste reacties

ine61 avatar
ine61 05-07-2004

DIT RECEPT NEEM IK MEE HET ZIET ER HEERLIJK UIT. Bedankt groetjes Ine

orphan avatar
orphan 17-03-2004

Het lijkt me lekker, ga het binnenkort een keer maken.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten